"Tingimustes toodud tähtajaks ei esitanud keegi protesti ja hetkel on esitatud enampakkumise tulemused kinnitamiseks RMK nõukogule," ütles Tootsi tuulepargi 160-hektarilise kinnistu enampakkumist läbi viinud riigimetsa majandamise keskuse kommunikatsiooni osakonna juhataja Sille Ader.

Eelmisel nädalal toimunud ja 3,5 tundi väldanud oksjoni võitis riigifirma Eesti Energia 51,5 miljoni euro suuruse pakkumisega, teiseks jäi 51,45 miljoni euroga soojatootja Utilitas. Lisaks neile kahele osales avalikul enampakkumisel ka kaks Leedu investorit. Neist üks oli endise Leedu Energia, tänase Ignitis Grupi siinne tütarfirma Tuuleenergia OÜ ning teine oli UAB Atsinaujinancios energetikos investicijos (Energiainvesteeringute Aktsiaselts – e.k).

RMK kinnisvaraosakonna juhataja Andrus Lauren ütles pärast oksjoni toimumist, et kui keegi selle tulemusi ei vaidlusta, peaks kuluma umbes kaks kuud Eesti Energiaga lepingu sõlmimiseks. Eesti Energia finatsjuhi Andri Avila sõnul asuvad nad pärast lepingu allkirjastamist uuesti 2016. aastal peatatud hankeid läbi viima ning aasta lõpus või uue aasta alguses võiks tuulepargi ehitus alata. Tootsi tuulepark peaks elektrit tootma hakkama 2023. aastast.