TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari kinnitusel saabub üks Poolas ehitatavatest parvlaevadest Eestisse septembris ning alustab teenindamist Virtsu-Kuivastu liinil alates 1.oktoobrist, teise parvlaeva valmimistähtaega on lükatud edasi kolm kuud.

„Antud muudatused olid vajalikud selleks, et tagada vähemalt ühe parvlaeva valmimine õigeaegselt. Ehitusgraafikud on väga pingelised, töötame selle nimel, et alates 1.oktoobrist oleks mandri ja suursaartevahelistel liinidel opereerimas vähemalt kolm uutest parvlaevadest,“ selgitas Padar.
„Ühtlasi suurendasime kolmekordseks trahve lepingu rikkumise ehk laevade valmimise võimaliku hilinemise korral ning tõime ettepoole trahvide rakendumise tähtajad,“ kommenteeris Kaido Padar Remontowa laevatehasega sõlmitud lepingulisas toodud muudatusi.

TS Laevade hinnangul on Türgis Sefine laevatehases ehitatavate parvlaevade valmimine graafikus. Ettevõte tegeleb aktiivselt ka varuplaaniga, et tagada parvlaevaliiklus nõutud tingimustel alates 1.oktoobrist kuni neljanda uue parvlaeva liiniletulekuni detsembris.

TS Laevad on Tallinna Sadama tütarettevõte, mis alustab 1.oktoobrist 2016 parvlaevaliikluse opereerimist Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel. Selleks otstarbeks on tellitud 2 uut parvlaeva „Tõll“ ja „Piret“ Poola laevatehasest Remontowa ning 2 uut parvlaeva „Leiger“ ja „Tiiu“ Türgi laevtehasest Sefine.