Holsmer ütles pressikonverentsil, et Tallinna Sadamas on plaanis läbi viia erikontroll.

Lisaks selgus pressikonverentsil, et nõukogu on kuulutanud välja konkursi kahe uue juhatuse liikme leidmiseks, mille tingimustesse on sedapuhku sisse kirjutatud lisatingimusena, et kandidaat peab olema valmis läbima ka tausta- ja julgeolekukontrolli.

“Uus juhatus peab alustama puhtalt lehelt, mistõttu enne juhatuse valimist läbib Tallinna Sadam sisuliselt kolm põhjalikku kontrolli – lisaks siseauditile ning juhatuse ajutise liikme, vandeadvokaat Carri Ginterile viib ettevõttes erikontrolli läbi sõltumatu audiitorfirma. Audiitor keskendub eelneva juhatuse tehtud otsuste analüüsile ja majanduslikule otstarbekusele,” sõnas Holsmer.

Juhul kui uus nõukogu peaks soovima konkursi tingimusi veel täiendada, siis on tal selleks võimalus. Konkursi tähtaeg on 5. oktoober.

Sadama uue juhatuse valib juba uus nõukogu, kes määratakse ametisse selle kuu jooksul. Konkursi kuulutused avaldatakse ka rahvusvahelises meedias.

Praamilepingutest rääkides märkis Holsmer, et nii Poola kui Türgi tehastes on laevade ehitamine graafikus. Seda on nii Poola kui Türgi tehased Tallinna Sadamale kinnitanud.

"Uus ajutine juhatus on oma esimese ülesandena võtnud kontakti nii Poola kui Türgi laevatehastega ning saanud mõlemalt nii suulise kui kirjaliku kinnituse lepingujärgsete kohustuste täitmise asjus, seega laevade ehitus kulgeb plaanipäraselt ja graafikujärgselt,” märkis Holsmer.

Kaitsepolitsei on Tallinna Sadamale andnud ka ülevaate ülevaate ettevõtetest, kellega sõlmitud lepingute osas peaks olema tähelepanelik. Ettevõtete nimesid pressikonverentsil ei nimetatud, arvuliselt on neid kümmekond.

Lisaks sai nõukogu tänasel istungil ajutiselt juhatuselt esmase ülevaate ka olemasolevatest lepingutest.