Milstrandi terminali maa-ala suurus on 176 203 ruutmeetrit, mille senise kasutusala muutmist on ettevõte viimaste aastate jooksul kaalunud nii seoses kaubamahtude vähenemise kui ka vastutulekuga kohalikele elanikele, kirjutab Eesti Päevaleht.


Firma juhatuse liikme Heiki Silma sõnul kaasas ettevõte projekti arendusse Eften Capitali meeskonna selleks, et leida parim lahendus, kuidas piirkonna vajadusi arvestada. Samas pole terminali täielik sulgemine veel lõplikult otsustatud.


Heiki Silma sõnul soovivad nad lisaks ekspertarvamusele ja turu nõudlusele saada olulist tagasisidet just kohalikelt elanikelt. Milstrand on Viimsi valla üks tuntumaid ettevõtteid ja inimestel on on õigus oma sõna sekka öelda. Selleks viivad ettevõtted elanike seas läbi põhjaliku küsitluse võimalike ootuste ja alternatiivide osas tänastele kütusevedudele.


Plaanide kohaselt kavandatakse territooriumile suurt kaubanduskeskust, milleks annab planeeritava ala suurus ka hea võimaluse.


Vallaga soovitakse läbi rääkida nii piirkonna ideelise ja arhitektuurse kontseptsiooni kui ka võimalike liiklusskeemide lahendamise ja teede rajamise osas.