Varahaldusettevõte Eften Capital sõlmis AS-ga Milstrand projektijuhtimislepingu, mille kohaselt töötab ettevõte tänaste Viimsi kütusemahutite piirkonnale välja alternatiivse kasutuskava ja viib läbi vastava arhitektuurikonkursi.
AS-le Milstrand terminali maa-ala suurus on 176 203 ruutmeetrit, mille senise kasutusala muutmist on ettevõte viimaste aastate jooksul kaalunud seoses kaubamahtude vähenemise ja vastutulekuga kohalikele elanikele.

Milstrandi juhatuse liikme Heiki Silma sõnul kaasas ettevõte projekti arendusse EfTEN Capitali meeskonna, et koostöös leida parim lahendus piirkonna vajadusi silmas pidades. "Milstrandi äriprofiili võimalik muutmine, kaubaveo sulgemine ja selle asendamine kvaliteetse arendustegevusega on väga mahukas ja pikaajaline projekt," ütles Silm.
Tema sõnul ei ole veel lõplikku otsust terminali sulgemise kohta.
"Tahame siin lisaks ekspertarvamusele ja turu nõudlusele saada olulist tagasisidet just kohalikelt elanikelt. Milstrand on Viimsi valla üks tuntumaid ettevõtteid ja inimestel on kindlasti siin oma sõna öelda, kuidas me seda maaüksust edasi arendame," ütles Silm

Ettevõtted on tellinud elanike seas põhjaliku küsitluse võimalike ootuste ja alternatiivide osas tänastele kütusevedudele, mille tulemusi loodetakse tutvustada lähinädalatel.

"Me usume, et sellel projektil saab olema nii kohalike elanike kui vallajuhtide tugi. Milstrandi kasutada oleva maaüksuse maht on sedavõrd suur, et sellest kujuneb kindlasti Viimsi omamoodi tõmbekeskus, mistõttu tuleb kvaliteedile pöörata esimestest päevadest suurt tähelepanu," ütles EfTEN Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakas.
Ettevõtted tahavad vallaga läbi rääkida nii piirkonna ideelise ja arhitektuurse kontseptsiooni kui võimalike liiklusskeemide lahendamise ja teede rajamise.

AS Milstrand tegutseb Viimsi vallas alates 1995 aastast, ettevõte on teenindanud aastas keskmiselt 2-3 miljonit tonni heledaid naftatooteid.
AS Milstrand aktsionärid on võrdsetes osades Hollandi ettevõte Voorsterburgh Investeringen B.V ja AS N-Terminal Grupp.

EfTEN Capital on 2008 aasta kevadel loodud varahaldusettevõte, mille asutasid ettevõtjad Olari Taal, Hannes Tamjärv, Arti Arakas, Olav Miil, Jaan Pillesaar ja Peeter Mänd.
Esimeste investeeringutega on EfTEN Capital omandanud Tallinna Külmhoone laokompleksi ja Võrus asuva K-Rauta ehitusmaterjalide poe kinnisvara. Projektijuhtimisleping AS-ga Milstrand on esimene EfTEN-i suurem nõustamisleping.