Hoone detailplaneering kehtestati 2008. aasta oktoobris ning keskus on plaanis avada 2010. aasta suveks, teatas ettevõte.

Uue keskuse arendaja, Nordwest Kinnisvara OÜ juhatuse liikme Kersti Männiku sõnul on uuringutest selgunud, et praegune Viimsi Market on kohalike elanike arvates selgelt väikseks jäänud ja tuleb lammutada.
Selle kohale on plaanis ehitada 19 800-ruutmeetrise brutopinnaga Oliivi nime kandev kaubanduskeskus.
„Kuna Viimsis hetkel moe- ja tööstuskaupade poed praktiliselt puuduvad, siis on need uue keskuse kaubavalikus prioriteetsel kohal. Uus pood hakkab sisaldama kokku üle 20 moe-, jalatsi- ning spordipoe, kolm söögikohta, teenindusasutusi ning suurt toidupoodi. Kolmandik rendipindadest on juba eellepingutega kaetud, “ ütles Männik.

Viimsi Vallavanema Haldo Oravase sõnul areneb vald iga päevaga ja nii valla elanike juurdekasv kui ka keskmine sissetulek on riigi suurim.
„Samas on vallas uuele kaubandusele veel piisavalt ruumi kuna väga paljud elanikud peavad seni sobivate võimaluste puudumisel sisseostudeks linna sõitma,“ ütles Oravas.

Värskest Faktum & Ariko uuringust, et viimsilased tunnevad puudust ühtsest keskusest, kus on koos nii toidu- ja tööstuskaubad kui ka erinevad teenusepakkujad.
„Samuti on Viimsis hetkel võrreldes suurte või isegi tunduvalt väiksema elanike arvuga asulates oluliselt halvemad ostuvõimalused. Seega on vallas kindlasti kohta uueks ostukeskuseks,“ selgitas Männik uue kaubanduskeskuse vajadust.

2008. aasta detsembris Faktum & Ariko poolt läbi viidud uuringust selgub, et 44 protsenti Viimsi valla elanikest pole rahul olemasoleva kaubandusega.
73 protsenti valla elanikest toetab uue kaubanduskeskuse loomist.
Uuringust selgub, et Viimsis tuntakse peamiselt puudust riidekaupadest, jalanõudest ja elektroonika¬kaupadest ning tööstuskaupadest üldisemalt.

Põhimahus kolmekorruseline kaubanduskeskuse projekt on omanäolise arhitektuuriga esimene nii mastaapse klaasfassaadiga kaubanduskeskus Eestis.
Hoone projekteerisid Meeli Truu ja Andres Saar arhitektuuribüroost Nord Projekt.
Hoone sisekujunduslahenduse tegi Maarja Valk-Falk VFT Stuudiost.