Kui prokurör kriminaalasjaga kohtusse jõudis, oli süüdistus juba aegunud. Nõnda, Eesti kirjandusklassikat parafraseerides, võiks kokku võtta läinud buumiaja kõige värvikamate pankrotimeistrite pundi üle kohtupidamise, mida ei toimunudki.
Juba 2009. aastal teatas Põhja ringkonnaprokuratuur, et kahtlustab Alo Lillepead (39) usalduse kuritarvitamises ja omastamises ning tema venda Ivo Lillepead (41) omastamises. Buumiajal Baltikumi suurimaks kinnisvaraarendajaks pürginud vennad ja nende äripartner Jürgen Järvik (40) ajasid äri ettevõttes Q Vara. Tänaseks on firma pankrotistunud, aga kurikuulus maine püsib, sest juhid suutsid omal ajal naha üle kõrvade tõmmata nii supermodell Carmen Kassil kui ka suurärimeestel, kes paigutasid kinnisvaraärisse raha investeerimisfondi Gild Arbitrage kaudu. Kinnisvaraarendusest sai aga peagi laenude, varade ja osaluste ümberjagamise ning suurendamisega skeemitamine. Investorid said Lillepeade-Järvikute tegevusele jaole liiga hilja, kui buum murenes juba masuks. Seni on investorid näinud lubatud suure tootluse asemel üksnes peenraha, kui sedagi.

Võib eeldada, et Lillepead on Eesti ärimaastikul paariateks muutunud. Avalikult pole aga räägitud sellest, kuidas teiste rahaga laamendamist ja seejärel vastutusest hoidumist soosis ka prokuratuuri suurejooneline möödalask vendade ja Järviku vastu algatatud kriminaalasja uurimises.