LHV pensionifondide (nii konservatiivsete kui agressiivsete) tootlused olid aastases võrdluses madalamad kui konkurentidel, kuid Viisemann juhtis tähelepanu, et näiteks LHV agressiivsel fondil on ka madalaim riskitase võrreldes konkurentidega.

"Risk ja tootlus on omavahel seotud. Olen oluliselt vähendanud aktsiate, kui ühe riskantsema varaklassi, osakaalu minu poolt juhitud pensionifondide portfellides, kuna kardan, et tänases globaalses majanduskeskkonnas on aktsiahindadel rohkem ruumi kukkuda kui tõusta. Ka geopoliitilised riskid tunduvad varasemast kõrgemad oleva," ütles Andres Viisemann

"Aasta esimesel veerandil olid LHV fondid teistest ees, poolaasta seisuga olime jäänud taha. Oktoobri keskpaigaks olid teised oma edumaa kaotanud, kuid viimase kahe ja poole kuuga jäime taas maha. Meil on selgelt teistest erinev investeerimisstrateegia," selgitas ta ning lisas, et kõik ajad ei olegi investeerimiseks võrdselt head.

"On sobivamaid aegu ja ebasobivamaid aegu. Ma ei pea õigustatuks käesoleval hetkel täiskiirusega kihutamist. Ma usun, et kõrge pikaajalise tootluse saavutamiseks tuleb eelkõige vältida suuri kaotusi."