Enterpreneur.com toob välja 15 fraasi, mida edukas inimene kunagi ei ütle:

1. "Me ei saa seda teha"
Üks kindel asi, mis ettevõtted edukaks muudab, on nende võime klientide murede ja nõudmiste lahendamine prioriteediks muuta. Kui mõni probleem tõstatub korduvalt, õpivad edukad inimesed, kuidas seda võimalikult kiiresti lahendada.
2. "Ma ei tea, kuidas..."
Selle asemel, et automaatselt lahenduste leidmine välistada, õpivad edukad inimesed, mida nad saaksid konkreetse projekti ja üldisemalt enda karjääri parandamiseks teha. Näiteks ei saa ükski edukas ärikonsultant, kes aastas korduvalt Itaaliat peab külastama, keelduda itaalia keele õppimisest.
3. "Ma ei tea, mis see on"
Ignorantsuse väljendamine ei kaota probleemi. See suunab vaid küsija leidma inimest, kes suudab koostööd teha ning tema probleemi lahendada. Alati on hea olla vestluskaaslasega aus, seega, kui te tõepoolest ei tea, milles asi on, lõpetage lause sõnadega: „...aga ma selgitan selle välja“. Nii sillutate teed edukusele.
4. "Tegin kõik ise"
Parimad ja edukamad ümbritsevad end tarkade ning nendega samavõrd pühendunud inimestega. Sellise koostöö muudab edukaks vaid teistega edu ja au jagamine. Tunnustage inimesi, kes teid aitasid ning edusse oma panuse andsid ning tunnustus jõuab ka teieni.
5. "See on liiga vara"
Steve Jobs ei öelnud kunagi, et aeg oleks kohtumise jaoks liiga varajane. Olgu selleks siis lobbyikohtumine, projektitutvustus või intervjuu, mida plaanitakse väga varajaseks hommikuks, edukad inimesed jõuavad sinna alati õigeks ajaks. Edukuse üks osa on olla õigel ajal õiges kohas, vaatamata sellele, kas oled oma olemuselt öökull või lõoke.
6. "See on liiga hilja"
Sarnaselt eelmisele soovitusele, kui potentsiaalne äripartner kutsub teid kella üheksaks õhtusöögile, tuleks võimalusel alati sellest kutsest kinni haarata. Te võite küll järgmisel päeval olla veidi väsinud, kuid kohtumiselt saadud kontaktid korvavad selle kas karjaääri edendamise või uue projekti näol mitmekordselt.
7. "Kahju, et me ei saanud koos töötada"
Kui kohtate kedagi, kellega kohe side ja teineteisemõistmine ning koostöösoov tekib, leidke võimalus selle teostamiseks. Inimesi, kellega suhtlemist te tõeliselt naudite, ei satu teie teele just tihti. Edukad inimesed teavad, et tõelise edu aluseks on koostöö nendega, kelle isiksus, huvid ja suhtumised klapivad.
8. "Me peaksime millalgi kohtuma"
Tihti lausutakse seda jutujätkuks ilma järgnevate tegudeta. Edukad inimesed teavad, et juhul kui tahate tõesti kellegagi kohtuda, tuleb see ka teoks teha. Samuti haakub sellega idee, et edukad inimesed on suhtevõrgustiku ja kontaktide loomisega tõsiselt tööd teinud ning neil ei ole varjatud eesmärke.
9. "Mul on kahju, aga mul ei ole selleks aega"
Kui edukate inimeste teele satub võimalus, siis nad teevad kõik, et seda ära kasutada. See võib tähendada ajutiselt pikemaid töötunde, kuid kui soovite, et teie alustatu töötaks, tuleb väikseid ohvreid tuua. Väidetakse, et aeg on illusioon. Seega, kui ütlete, et teil pole aega, on see sama kui öelda, et te ei taha seda teha.
10. "See oli minu idee"
Kõige edukamad inimesed jagavad oma saavutusi teistega. Ükski idee ei ole lõpuni üheainsa inimese oma, vaid segu nende kogemustest ja koostööst meeskonnaga. Kiituse ja tunnustuse teistega jagamine on eduka ettevõtte ning organisatsioonikultuuri loomise alus.
11. "Ma ei loe kunagi raamatuid"
Uuringud näitavad, et rikkad inimesed loevad ja ka kuulavaid raamatuid oluliselt rohkem kui vaesed. 63 protsenti rikastest vanematest suunavad oma lapsi lugema kaks või rohkem raamatut kuus, samas kui vaestest vanematest teeb seda vaid 3 protsenti. Rikastest inimestest kuulab 63% audioraamatuid, sama teeb vaid 5 protsenti vaestest. Lugemine aitab vähendada stressi, arendada loovust ning mälu.
12. "Ma ei ole piisavalt hea"
Edukas olemise oluline osa on enesehinnang ning enese väärtuse teadmine. Nii äri- kui eraelus edukas olemise aluseks on eneseks jäämine. Järgige oma tõelisi huvisid ja soove.
13. "See on OK" (ikka ja jälle)
Edukad inimesed teavad, millal lahkuda ning teiste vabandusi mitte enam kuulata. Kui kuskil on pudelikael, mis takistab projektiga õigeaegselt valmis saada, äri arendada või eesmärkidega edasi liikuda, on aeg piir seada ning otsustada lahkuda.
14. "Kui meie konkurentidel seda ei ole, ei ole ka meil tarvis"
Konkurentide tegevuse kopeerimine on paljude ettevõtete ebaedu peamine põhjus. Tõeline innovatsioon tuleb mujalt: leides asju midagi konkurendid ei tee, kuid mida valdkonnas oleks väga vaja.
15. "Puhkus on nõrkadele"
Tõeline edukus on tasakaalus ajakasutus: ühelt poolt puhkus, nädalalõpp sõprade ning perekonnaga ning teisalt tööaeg nädala sees. Kuigi töökoormus on kõigil aeg-ajalt erinev, muudab puhkus meid ka tööalaselt edukamaks.