Märtsis moodustasid rohkem kui 60-päevase makseviivitusega laenud laenuportfellis kokku 0,93 protsenti.

Kinnisvaraturu jätkuva madalseisu taustal suurenes aprillis eelkõige kinnisvaraettevõtete viivislaenude maht.

Eluasemelaenude üle 60 päevase makseviivitusega laenude osakaal laenuportfellist aprillis pisut kasvas, jäädes 0,8 protsendi tasemele.

Eesti ettevõtete ja eraisikute laenude ja liisingute maht kasvas 2008. aasta aprillis 2,9 miljardit krooni ehk 1,1 protsendi võrra. Laenu- ja liisinguportfelli aastakasvu aeglustumine jätkus, jõudes aprillis 23 protsendi tasemele.

Laenude ja liisingute koondportfelli kasvutempo aeglustumise taustal on töötleva tööstuse ettevõtete laenukasv püsinud tugev (aprillis 33 protsenti). See peegeldab Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna spetsialisti Mari Tamme sõnul pangasektori valmidust tootlikke äriprojekte jätkuvalt finantseerida.

Ettevõtete ja eraisikute hoiused kasvasid aprillis 2,1 miljardi krooni võrra. Hoiuste aastakasvutempo püsis märtsikuise ligi 10 protsendi tasemel. Sarnaselt varasemate kuudega jätkus tähtajaliste hoiuste kasv ning aeglustus nõudmiseni hoiuste kasv.

Eesti eraisikutele ja ettevõtetele antud laenude keskmised intressimäärad on üldjoontes järginud euribori arenguid. Eluasemelaenude ja ettevõtete pikaajaliste laenude keskmised intressimäärad olid aprillis vastavalt 5,5 protsenti ja 6,1 protsenti.