Viking Line võimaldab Helsingist Tallinnasse reisida viie euro ehk umbes 80 krooni eest. Ettevõte on langetanud hindu jõulukampaania raames, vahendas Talous Sanomat. See on vähem kui Helsingi sadamas makstav sadamamaks, mis on seitse eurot ehk 110 krooni.
Viking Line Eesti OÜ turundusjuht Piret Pääsik ütles Eesti Päevaleht Online’le, et sooduspakkumine kehtib vaid Viking Club püsiklientidele.
"See viie eurone pakkumine on läinud nii öelda ’tänutäheks’ lojaalsuse eest meie Viking Club püsiklientidele," selgitas Pääsik. "Pakkumised tingib turu seis ja hetkel on vaja meil aktiveerida Soomest tulevate reisijate sõite."
Pääsiku sõnul pole aga Tallinnast Helsingisse nii odavalt võimalik saada. Samas lubab Viking Line jõulude eel teha sooduspakkumisi Helsingi-Stockholmi kruiisile, kus pakutakse reisi kaheses kajutis 96 krooni eest.
Pääsik lükkas ümber Soome meedia seisukoha, et tegu on hinnasõjaga.
"Ei usu, et oma kliendibaasile eripakkumiste tegemine tekitaks ’hinnasõja’ puhkemist," lausus Pääsik.
"Hetkel liinil olevate laevafirmade avalikud hinnad ei viita kuidagi hinnasõja algusele. Pigem toimub terve konkurents, kus turg paneb hinnad paika. Olen kindel, et ka konkurendid teevad väga hea hinnaga pakkumisi otse oma püsiklientidele."
Lehe andmetel pakkus seni Tallinn-Helsingi suunal kõige odavamat reisi Baltic Princess 10 euro ehk 156 krooni eest. Linda Line odavaim sooduspilet maksis 12.25 eurot (183 krooni). Eckerö Line’il aga 15 eurot (234 krooni). Eckerö Line pakub soodustust eakatele, suure grupiga reisivatele isikutele ja S-kaardi omanikele. Tallink Silja odavaim pilet maksab 19 eurot (300 krooni).