Lotofirma teatel tähendab see, et Eesti mängijaid ootavad nüüd suuremad võidud, kui kunagi varem. "Jackpoti võidusumma on Eesti mängija jaoks edaspidi keskmiselt 2-3 korda suurem siiani võidetud summadest," märkis Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

"Juhul kui Eestis on kaks või enam jackpoti võitjat, jaguneb miljoni euro suurune jackpoti võidufond nende vahel, kuid kui võitu jagatakse mõne muu riigi mängijaga, siis on võidusummaks Eestis ikkagi miljon eurot," selgitas Luikmel.

Seni suurim Eestis võidetud Viking Lotto jackpot, mis on ühtlasi suurim lotovõit Eesti lotoajaloos üldse – 768 712 eurot – võideti selle aasta märtsis.

Luikmeli sõnul muudeti Viking Lotto mängu, kuna uuringud ja tagasiside näitasid, et mängijate ootused lotovõidule olid suuremad, kui lotovõidu summad seni. Ka on jackpoti võitu sageli jagatud mõne muu riigi mängijaga.

Siiani ei ole Eestis veel ühtegi lotovõitjast euromiljonäri.

"Mitmete küsitluste ja uuringute põhjal on lotomaailmas just miljon see maagiline summa, millest lotovõitjad unistavad," ütels Luikmel.

Teiste olulisemate muudatustena tõi Luikmel välja muude võidutasandite võidusummade suurenemise keskmiselt 54 protsendi võrra ning edaspidi garanteeritava minimaalse võidusumma suuruse 2 eurot.

Uute mängureeglitega saab lähemalt tutvuda Eesti Loto kodulehel ja müügipunktides.