Kõnealused kinnistud olid enampakkumisel juba pikki aastaid ning nende eelmine omanik oli Viktor Levadaga seostatav ettevõte.

Praeguse plaani kohaselt rajatakse sinna lähiaastatel kaasaegsed ja kvaliteetsed büroohooned, teatas E.L.L. Kinnisvara.

Huvitava kokkusattumusena on need samad krundid, mille puhul ütles Merko ja E.L.L-i omanik Toomas Annus paar aastat tagasi, et Eesti buumiaja TOP5 lollima kinnisvaratehingu hulka kuulus just omal ajal 600 miljoni krooniga kõnealuste kruntide ostmine Viktor Levada poolt.

Mis hinnaga krundid nüüd Merko ostis, ei avaldatud.

„Kesklinna atraktiivse asukohaga kinnistute ost on meie jaoks strateegiline otsus, täiendamaks oma kinnistute portfelli Tallinnas. Kui hetkel on meie arendustegevuse fookus Riias, siis antud projektist peaks kujunema Eesti aktiivseim projekt. Arendusprotsessi kiiret käivitamist toetab ka kehtiv detailplaneering. Tulenevalt projekti suurest mahust plaanime jaotada tööd mitmesse etappi ja alustada ühe büroohoonega,“ ütles E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Moorats.

E.L.L. Kinnisvara ostis avalikul enampakkumisel Liivalaia 34, 36, 36a ning Juhkentali 1b, 3d, 3e, 9a, 9c, 9d ja Veski tänav T1 (endine Juhkentali 9b) kinnistud kogupindalaga ligikaudu 12 000 m². Kinnistutel on kehtiv detailplaneering, mis võimaldab sinna rajada nii ärihooneid kui elukondlikku kinnisvara.