„Kodus on 70 inimest, nii 400 küllaltki paljud ikka veel töötavad ka, aga vastavalt vajadusele. Maksimaalselt on töökoormust vähendatud 40 protsendi võrra,“ ütles Delfile firma juhatuse esimees Rain Hüva.

Inimesed läksid koju eelmise aasta lõpus ja tulevad tagasi 6. märtsil – vastavalt kokkulepetele.

Võrreldes 2008. aastaga ennustab firma kuni 15-protsendilist langust. Samas kogeb akna- ja uksebisness iga talv mingit langust, sest aknaid vahetatakse suvel. Selle aasta langus on siiski tavapärasest pisut suurem, kuigi mitte drastiliselt, ütleb Hüva.

Küsimusele, mis on firma kõige mustem stsenaarium, vastas Hüva, et see, kui meteoriit kukub Viljandi peale ja kõik lakkab olemast.

Eelnev jutt ei kehti akna- ja uksetehase Võru haru kohta, sest seal tehakse püsivalt vajaminevaid puitkomponente. Varem toodi need sisse, kuid oma inimestele töö andmise nimel toodetakse neid nüüd ise.

Sakala kirjutas eelmisel nädalal, et märtsi alguses alandab firma palkasid 15—20 protsenti. Palk langeb igaühel, sõltumata sellest, kas ta teeb uksi, aknaid või kontoritööd, samas ei vähene sissetulek kõigil võrdselt, vaid rohkem kaotavad kõrgepalgalised. «Üritasime natuke sotsiaalset õiglust silmas pidada ja väiksema palgaga inimestelt vähem ära võtta,» rääkis Hüva.

Hüva sõnul on märtsis oodata ka koondamist, kuid kui suureks see kujuneb, ei osanud ta öelda.