Linnapea Malle Vahtra ütles Sakalale, et volikogu komisjonid on viimase paari kuu jooksul esitanud kõik vajalikud ettepanekud, mida arvestades on osaühingu Arhitektuuribüroo JVR arhitekt Velle Kadalipp koostanud korrigeeritud eskiisprojekti.

“Neljapäeval ongi volikogul aeg otsustada, kas teeme või mitte,” sõnas Vahtra. “Aga usun, et volikogu on poolt. Seejärel võib päris kindlasti öelda, et järgmise aasta septembris-oktoobris avab veekeskus uksed.”

Mõõdukate ja Res Publicaga volikogu opositsiooni esindava Isamaaliidu saadikurühma esimees Tarmo Loodus peab tõenäoliseks, et volikogu liikmed otsustavad veekeskuse kasuks.

“Kui linnal on nii kõva tahtmine veekeskust ehitada, siis meie kuus häält opositsioonis selle vastu ei saa,” nentis ta. “Praegu ei oskagi ma öelda, kas hääletame vastu, poolt või jääme erapooletuks. Otsustame enne istungit.”

Linnapea sõnul tuleb Viljandi veekeskus Tartu või Pärnu omaga võrreldes tagasihoidlikum. “Aga ma arvan, et siingi on lustimiseks ja hullamiseks küllaga ruumi.”

Veekeskus tuleb turuplatsi kõrvale tervisekeskuse taha aeda.