“Kui siia tulime, oli see ikka väga õudne maja,” kirjeldas Sakalale osaühingu Domotex juhataja Tiia Varjund Posti tänav 16 hoone varasemat seisukorda. “Tegime siia täiesti uue ventilatsiooni- ja küttesüsteemi ning valgustuse,” rääkis Varjund. “Vanast majast jäid alles vaid välisseinad ja katus.”

Domotexi omanikud ostsid selle rohkem kui saja aasta vanuse maja tekstiilifirmalt Toom Tekstiil. Hoone renoveerimist alustas üks Tallinna ehitusfirma, kuid poole pealt võttis ehituse üle kohalik osaühing Silindia.

Enne Posti tänavale kolimist tegutses Domotex rendipinnal Männimäe tee 4 hoones. See jäi kasvavale firmale aga väikseks ning ettevõtte Soome omaniku Göran Sjöholmi ning Illimar Toomi kohtumise tulemusena ostetigi uus hoone. Firma sai 800 ruutmeetri asemel kasutusele võtta 1500 ruutmeetrit tootmispinda.

Domotexi Posti tänava vabrik pakub praegu tööd 50 inimesele, koos Männimäe töötajatega on firmal kokku 77 palgalist. Aasta lõpuks saab osaühing oma valdusesse veel ühed ruumid. Need asuvad Metsküla teel endises REV-i hoones, kus on pinda kokku 3000 ruutmeetrit, uude tehasesse tuleb ka kaks uut liini. “Kindlasti tuleb sinna ka töölisi juurde palgata.”

Osaühing Domotex valmistab tekke, patju, päevatekke, kardinaid, madratseid ja naiste ööpesu. Tema toodang läheb täielikult Soome klientidele, kelleks on Delux ja Joventa. Kõik kolm firmat kuuluvad perekond Sjöholmile.

Eesti firma Domotex loodi 1997. aastal ning Viljandis on see tegutsenud kolm aastat.