"Peale Domina Riia kaubanduskeskuse ja Kristiine Keskuse edukat müüki on Pro Kapital klassifitseeritav kui kinnisvaraarendaja, mitte kui kinnisvarainvestor kes omab valmis arendatud, rahavoogu tootvaid üüripindasid. Arendajate riskiprofiil on klassikaliselt kõrgem kui kinnisvarainvestorite riskiprofiil. Arendus kätkeb endast kõikvõimalike riske, mida investoritel ei ole - näiteks planeeringu riskid, ehitushinna risk, projekti ajalise prognoosi risk, kogu investeeringu rahalise muutuse risk ja nii edasi. Turuhinnarisk nii müügi kui väljaüürimise seisukohast, on mõlemail - investoril ja arendajal. Seega peale kaubanduskeskuste edukat müüki tuleb Pro Kapitali vaadelda kui kinnisvaraarenduse firmat. Tõsi, neil on ka hotellide äri, mis ei ole arendusriskidega seotud," leidis Arakas.

Efteni juht usub, et antud tehingus on kaks kriitilist asjaolu:

1. Mis hinnaga kaupa pakutakse? Ehk siis antud kontekstis on küsimuseks, et mis on kinnisvarainvesteeringute ja varude maksumus bilansis, mille baasilt aktsiahind on arvutatud?
2. Kohalike institutsioonide ja meid hästi tundvate Skandinaavia institutsioonide huvitatus märkimisest.

"Pole suur saladus, et nr. 2 on funktsioon nr. 1'st. Kindlasti on positiivne, et Pro Kapitali võimalik noteerimine toob senisest rohkem huvi Tallinna börsil noteeritud ettevõtete vastu. Lisaks on see ka tõsine lakmustest Balti kinnisvaraturu väliskapitali kaasamise võimele. Tegemist on kogu kinnisvarasektori jaoks väga põneva sündmusega, mida me kõik jälgime kahtlemata suure huviga. Pro kapitali jalajälg Balti kinnisvaraturul on osati unikaalne ja päris kindlasti legendaarne. Soovin juhtkonnale edu," lisas Arakas.