"Me oleme ettevõtjatena alati rääkinud, et Eesti tööjõumaksud on liiga kõrged. Pigem tuleks maksustada vara ja tarbimist kui tööjõudu. Pakutud suur tööjõumaksu alandamine, mis mõjutab kõiki töötajaid, on äärmiselt tervitatav ja samm õiges suunas," sõnas Arakas.

Peaminister Andrus Ansip kinnitas Eesti Päevalehele, et esitas eilsel valitsusliidu eestseisuse kohtumisel konkreetse ettepaneku 2013. aastast alates töötuskindlustuse makse määra alandamiseks.

Ansipi esitatud kava järgi peaks praegu maksimaalsel ehk 4,2 protsendi tasemel olev maksemäär alanema tulevast aastast kolmele protsendile. See tähendab kõigile töötajatele ja ka ettevõtjatele päris olulist maksukoorma leevendust.

"Järgmise aasta alguses nimetatud muudatus jõustub ning seda otsust tuleb ainult takka kiita. Tunnustame valitsust, kes praeguses pingelises riigieelarve olukorras leitakse võimalus selline maksualandus teha. See on äärmiselt progressiivne lähenemine ja maksualandamist tunnustavad kindlasti kõik Eesti ettevõtjad," kinnitas ärimees.

Tööjõudu puudutavad maksud ning tulusid puudutavad maksud on need, mis kõige enam mõjutavad riigi majanduse konkurentsivõimet ja seeläbi ka riigi majanduslikku arengut. Seda öeldes tugines Arakas OECD maksuuuringutele

"Kõige vähem mõjutab riigi konkurentsivõimet maamaks ja kinnisvaramaks, kuna neid ei saa riigist ära viia. Need maksud omavad majanduskasvule null mõju. Samas majanduskasvu seisukohast kõige ohtlikumad on need maksud, mis on seotud sissetulekutega ja tööjõuga, kuna neid saab ära viia. Kõik jutud, et rahvas tuleb maamaksust vabastada, on minu hinnangul populistlikud ja ei teeni riigi konkurentsivõime parandamise eesmärki," lisas Arakas.