Kreenholmi omaniku Boras Wäfveri Grupi (BWG) tegevdirektor Mats Skogman kinnitas Eesti Päevalehele, et Kreenholmi omanikel ning Meelis Virkebaul (pildil) oli eriarvamusi firma arengu suhtes.

“Meie arvamused on varemgi ses suhtes lahku läinud ning oleme seda varem ka arutanud,” ütles Skogman. “Kuna aga Kreenholmi omanik BWG on Stockholmi börsiettevõte, ei saa ma eriarvamusi rohkem kommenteerida.”

Skogmani sõnul ei oska ta ka midagi öelda Virkebau plaanide kohta. “Kreenholmis ta alates tänasest (eilsest – toim) ametis ei ole, meie aga üritame võimalikult kiiresti leida tema asemele sobiva kandidaadi. Lõplikku kandidaati hetkel pole.”

##Rootsi emaettevõtte ja Kreenholmi nõukogu liige Madis Üürike ütles, et Virkebau lahkumise taga ei ole otseselt usalduse küsimus.

“Pigem ütleksin, et Rootsi omanikud on juba pikemat aega olnud mures ettevõtte tuleviku pärast ja seetõttu vahetati hiljuti välja ka Rootsi firma peadirektor,” ütles Üürike. “Omanikud soovivad muuta ettevõtet efektiivsemaks ja vahetada strateegiat. Ja arvan, et need vahetused tulevad kasuks ka Eestile.”

Üürike ei välistanud, et Rootsist tuuakse Eestisse veel tootmisüksusi. “Olen kogu aeg seda suundumust toetanud, sest alternatiiviks pole igal juhul made in Sweden, alternatiiviks saab olla näiteks made in China. See on muidugi nõukogu otsustada, kunas ja millised tootmisüksused Eestisse üle tuuakse.”

16. oktoobril rõhutas Virkebau pressiteates, et ettevõttele mõjus negatiivselt eurotsooni üleminek eurole. See tekitas tema sõnul eriti Soome tarbijates umbusku hindade suhtes ning oli ka üks põhjusi, mille pärast inimesed hakkasid oma tarbimist piirama.