“Seadustega keerutamise asemele peaks Tallinna Linnavalitsus ükskord julgema võtta vastu konkreetse otsuse, kuidas minna edasi,” ütles Pontos Oy Eesti direktor Yrjö Vanhanen. „On ilmselge, et seaduste väänamine ja seadusevastane viivitamine Tallinna atraktiivsust investorite silmis ei tõsta.”

Vastavalt seadustele ei ole ajutise ehituskeelu rakendamine kaalumise menetluse ajal võimalik. Ehituskeeldu võib linn rakendada vaid planeeringu koostamisel. Viru Keskuse ala detailplaneering on aga kehtestatud ning kehtib siiani. Planeeritav juurdeehitus ei lähe vastuollu detailplaneeringus märgitud mahtude, kõrguste, maakasutuse ega ehitustingimustega, leiavad arendajad.

”On ilmne, et Tallinna linn püüab käimasolevat kaalumise menetlust näidata detailplaneeringu kehtetuks tunnistamise menetlusena,” seisab arendajate vastuses. ”Tallinna linn nimetab ja kvalifitseerib sisemise haldusaktiga algatatud kaalumise menetlust nii nagu parajasti linnale on vajalik, hoolimata AS Uus Viru õigustest ja seadustest. Selline haldusmenetluse kohatu moonutamine on selgelt AS Uus Viru õigusi rikkuv.”