Üle 80 miljoni krooni käibest andis majutusteenuse müük, ülejäänud summa saadi Viru keskuse müügipindade rendist, teatas ETAle hotell Viru pressiteenistus.

“Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on kasum kasvanud kolm ja käive seitse protsenti,” kommenteeris majandustulemusi hotell Viru finantsdirektor Kaija Pietilä. ASi Hotell Viru käive 2001. aastal kokku oli 191 miljonit krooni ja ettevõte teenis 67 miljoni krooni suuruse puhaskasumi.

Hotelli esimese poolaasta keskmine täituvus oli 66 protsenti, mis on protsendi võrra parem tulemus kui mullu samal ajal. Hotellitubade keskmine hind esimesel poolaastal oli 1033 krooni.

Majutuse müügi poolest oli Viru rekordkuuks selle aasta juuli, mil maja täituvus oli 92,1 protsenti ning hotellitoa keskmine hind 1313 krooni. Juulis oli ASi Hotell Viru käive 22,8 miljonit krooni ja kasum 15,7 miljonit krooni.

Hotell Viru on Eesti suurim hotell, milles on 423 tuba, restoran Merineitsi, ööklubi Café Amigo, kohvikud, baarid ja saunad. Viru kasvab lähiaastatel kiiresti, lisaks Viru väljaku arenduse käigus rajatavale 800 ruutmeetri suurusele konverentsikeskusele ja vähemalt 200kohalisele restoranile lisandub ka ligi 100 uut hotellituba.

Juunis alanud Viru väljaku kaubanduskeskuse renoveerimise ja laiendamise tulemusel avatakse 2003. aasta oktoobris kaubanduskeskus, kuhu tuleb umbes 70 kauplust, ligi kümme kohvikut ja restorani, maa-alune bussiterminal, parkimismaja ning toidukauplus. Aastal 2004 ehitatakse Viru keskuse kompleksi juurde veel kultuurikeskus, kontorihoone ja korterelamu.

Hotell Viru selle aasta investeeringute kogumaht on 30 miljonit krooni, millest ligi 13 miljonit krooni kulus ööklubi Café Amigo renoveerimisele.