Viru hotelli tegevdirektori Yrjö Vanhaneni sõnul on järgmised kolm aastat hotelli jaoks kiire arengu periood. “Oleme küll juba praegu Eesti suurim ja edukaim hotell, kuid tahame oma positsiooni säilitada ka turu arenedes ja selleks kavandame mahukaid investeeringuid,” ütles Vanhanen.

Viru hotelli lähiaastate suuremad projektid jagunevad kaheks. Üks arengusuund seondub Viru väljaku hoonetekompleksi väljaehitamisega, kuhu plaanib tegevust laiendada ka hotell. Viru väljaku arenduse esimeses etapis valmib praeguse ajakava kohaselt 2004. aasta alguseks Viru hotelli uus 800ruutmeetri suurune konverentsikeskus. Muutusi tuleb ka Viru olemasolevas madalamas tiivas, kuhu praeguste kaubanduspindade asemele rajatakse uus vähemalt 200kohaline restoran. Viru väljaku väljaehitamise käigus saab uue lahenduse ka kogu Viru ümbruse parkimiskorraldus.

Hotelli teine arengusuund on neil kinnistutel, mis praegusest hoonest jäävad pargi poole. “Tänaseks on omanik langetanud otsuse, et aastal 2003 algab praeguse basseini kohale uue 150toalise hotelli Viru-2 ehitus ning teise, Lemoni kaubanduskeskuse poole jääva basseini kohale ehitatakse restoranide ja kaubanduspindadega klaasgalerii,” rääkis Vanhanen.

Viru hotelli nõukogu esimehe ja omaniku Ilpo Kokkila sõnul on viimastel aastatel järjest rohkem ja kiiremini arenenud elu- ja äritegevus kesklinna piiril ja linnast väljuvate maanteede ääres. “Viru keskuse eesmärgiks on hoida elu alles ka linna südames, et aastate pärast ei muutuks Tallinn Los Angelese sarnaseks kivikõrbeks, kus ultramoodne kesklinn jääb õhtuti täiesti inimtühjaks,” kirjeldas Kokkila.

Hotell Viru käesoleva aasta investeeringute kogumaht on Yrjö Vanhaneni sõnul 30 miljonit krooni. “Esimene suurem rahapaigutus on juba tehtud — hiljuti avas uksed täielikult renoveeritud Tallinna populaarseim ööklubi Café Amigo, mille uuendamiseks kulus ligi 13 miljonit krooni,” rääkis Vanhanen. Tema sõnul on Viru hotell tänaseks seestpoolt täielikult uuendatud ning käesoleval aastal alustatakse teise suurema tööna ka hotelli välisfassaadi renoveerimist.

AS Hotell Viru käive 2001. aastal oli 191 miljonit krooni ja ettevõte teenis 67 miljoni krooni suuruse puhaskasumi. Hotelli investeeringud eelmisel aastal moodustasid 60 miljonit krooni. Erastamisjärgsel perioodil aastatel 1994-2001 on omanikud lisaks 145 miljoni krooni suurusele ostuhinnale hotell Viru arendamisesse investeerinud kokku 343 miljonit krooni.

Hotell Viru täituvus 2001. aastal oli 71 protsenti, millega hotell on üks Eesti edukamaid. Eelmisel aastal müüdud majutusteenuste käibe järgi hinnates on hotell Viru Eesti hotellituru liider 19-21 protsendilise turuosaga.

Viru hotell on Eesti suurim hotell, milles on 423 tuba, restoran Merineitsi, ööklubi Café Amigo, kohvikud, baarid, saunad ja Viru Keskuse kaubanduspinnad. Viru hotell on Eesti esimese pilvelõhkuja ja suurhotellina olnud Tallinna linnapildi lahutamatu osa ja Eesti visiitkaart tänaseks juba 30 aastat.