Rõõmsameelne ja naeratav Sopanen on jõudnud ringiga Virru tagasi. 24 aastat tagasi juhtis ta Viru keskuses Sokose kaubamaja. 6. juulist oli ta 516 toaga Original Sokos Hotel Viru juhi ametis.

Viru hotelli juhtima asumine oli kokku lepitud juba enne koroonakriisi puhkemist, kuid kõige keerulisemal ajal juhtis ta Pärnus spaahotelli Hedon. Ainuüksi juhi vahetus oleks meeskonnale keeruline olukord, kuid nüüd tuleb Viru hotelli töötajatel hakkama saada ka kriisi ja kolleegide koondamisega, ise samal ajal naeratades. Selline see teenindaja amet on.

"Hedonis märkasin, et pärast ajutist sulgemist taas tegutsema hakates oli sama tunne, kui on uut hotelli avades. Inimesed on natuke ebalevad, et kuidas ma pidin tööd tegema. See on täielik restart. Inimesed on targad, näevad, mis turul toimub, ja on kolleegide pärast mures. Igaüks on kaotanud mõne toreda kolleegi. Nüüd on vaja meeskonda veelgi rohkem toetada, et sära silmadesse tagasi saada," räägib Sopanen intervjuus Ärilehele. 

"Ebakindlus on meis kõigis. Ka mina ei tea, mis tulevik toob, aga tuleb edasi minna. Meie alal tuleb olla rõõmus ja naeratav, torssis olek ei sobi. Ja me oleme naeratavad. Meil on head inimesed. Virus ka tegevjuhi vahetus üksi oleks suur muudatus, kuid nüüd saavad inimesed väga palju korraga. Annan endast parima."