Sokoteli tegevdirektori Anu Soosaare sõnul pöördus tööandja riikliku lepitaja poole, kellelt loodab läbirääkimistele objektiivset hinnangut ja abi lepinguni jõudmisel. Tööandja on lepinguni jõudmisest huvitatud ja on teinud selleks kõik endast oleneva, teatas hotell.

„Me ei lähe ajalukku ainsa tööandjana, kes on riikliku lepitaja poole pöördunud, kuid kindlasti on haruldane, et just tööandja otsib aktiivselt lahendust lõpliku kokkuleppe sõlmimiseks,“ ütles Soosaar. „Meie normaalne äripraktika on arvestada töötajate heaolu ja turuolukorraga, oleme huvitatud siduvatest kokkulepetest töötajate esindajatega.“

Tööandja loodab, et lepingu sõlmimine Sokoteliga kannustab ametiühingut keskenduma rohkem terve hotelli- ja restorani valdkonna kollektiivleppele, nii nagu on see pikkade ametiühingutraditsioonidega Soomes.

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, mis esindab kaubamärke Solo Sokos Hotel Estoria ja Original Sokos Hotel Viru, Café Amigo, show&dinner restoran Merineitsi, restoran Amarillo, Valuutabaar, Viru hotelli KGB muuseum.

Viru hotellil täitub kevadel 44. tegevusaasta, Estoria tähistab oma teist sünnipäeva.