Viru Keskuse külastajate ning ostude arv jäi 2012. aastal eelnenud aastaga samale tasemele, kuid keskmine ostusumma suurenes aastaga 7,1 protsenti. Viru Keskust külastas eelmisel aastal ligi 11 miljonit inimest, kokku sooritati 9,2 miljonit ostu ning keskmine ostusumma oli 13,5 eurot.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul vastasid tulemused püstitatud prognoosidele: “Möödunud aasta tulemused peegeldavad trende nii jaekaubanduses kui ka majanduses tervikuna. Viru Keskuse käibekasv oli kiirem aasta esimeses pooles, mil ka jaekaubanduse kasvutempo Eestis oli kõige hoogsam. Tarbija kindlustunde kiire langus neljandas kvartalis avaldus aga klientide märksa ratsionaalsemas ostukäitumises ning mõjutas oluliselt jõulukuu tulemusi.“

„Lisaks eeltoodud mõjuritele toimus möödunud aastal Viru Keskuses kokku üle 5000 m2 suurustel kaupluse pindadel mitmeid muudatusi, sealhulgas uuenesid Kaubamaja Naistemaailm ning Sportland, mille ümberehitusperiood keskuse kaupluste kogukäibele ootuspärast mõju avaldas,“ lisas Vasar.