Kohus otsustas, et SRV peab Nordrusile maksma koos intressidega kahjutasu kokku 13,2 miljonit dollarit (142,5 miljonit krooni). Lisaks peab SRV tasuma kõik õigusabi- ja kohtukulud. Firma kannab kuludesse kokku umbes 11,1 miljonit eurot (174 miljonit krooni), kirjutab Eesti Päevaleht.

Kohtuotsus tähendab, et Jekaterinburgi hotellihoone jääb SRV omandusse. Firma usub siiski, et selle kinnisvara väärtus on vahepeal kasvanud ning hoone võimalikust müügist saadav tulu katab enamiku määratud kahjutasust.

Meile tuttava Viru keskuse kõrval kuulub SRV suurprojektide hulka näiteks Helsingis hiiglaslik Kamppi kaubanduskeskus, mida peetakse senini Soome kõigi aegade suurimaks ehitusplatsiks. See keskus müüdi eelmisel aastal koguni 5,4 miljardi krooni eest uuele omanikule.

Helsingi Kamppi tegutseb Tallinna Viru keskusega üsna sarnase kontseptsiooni alusel, ka seal on kaubanduskeskusega liidetud elamisruumid, ühistransport, parkimismaja ja rõivakaupmehed.

Soomlaste Kamppi on Eestiga otse seotud, sest Helsingi hiigelkeskuse rajamise keeruka rahastamisskeemi pani SRV kokku oma Tallinna ettevõtte AS-i Viru Hotell kaudu.