Viru keskus ja selle ümbrus kuulub südalinna tasulisse parkimisalasse, kus üks tund parkimist tänaval maksab 24 krooni, samuti on Viru parkimismaja hinnad soodsamad kui naabrusse jäävatel parkimismajadel, on kirjas Delfile saadetud pressiteates.

Uus hinnakiri ühtlustab tasuarvestuse Viru keskuse parkimismajas, kus 1. aprillist maksab iga alustatud 20 minutit parkimist kuus krooni. Samas kaob alates kolmandast parkimistunnist kehtinud 30-kroonine tunnitasu, samuti uue parkla avamise järel kehtestatud tutvumishind, mis võimaldas osalist tasuta parkimist.

”Parkimisaja trend näitab parkla kasutamise kasvu ja uus hinnakujundus on tunduvalt soodsam oma autot üle paari tunni parkivatele klientidele,” ütles parklat opereeriva AS Falck Eesti avalike teenuste divisjoni juhataja Kristjan Konks.

Viru keskuse tegevjuhi Ants Vasara sõnul arvestab uus hinnakiri ka kaubanduskeskuses asuva parkla eripäraga — kaubanduskeskusesse tulnud kliendil pole vaja oma ostuhuvi sättida parkimisaja järgi, vaid kehtib selge ja lihtne hinnakiri.

Lisaks jääb kaubanduskeskuse poodidele võimalus jagada parematele klientidele kuponge, mis tagab tunni tasuta parkimist. 25-protsendiline allahindlus parkimises kehtib ka kõigile Kaubamaja ostutšeki esitajatele.

Parklas on 30 kaamerat, mida pidevalt jälgib operaator. Lisaks on parklas alaliselt kohal Falcki turvatöötaja. Eelmisel kevadel avatud Viru keskuse parkimismaja mahutab 450 autot.