Pärast ebaõnnestumist Frederiku õllega on AS Viru Õlu investeerinud tootmisesse üle 50 miljoni krooni.

Lisaks üliedukaks osutunud PET-pudelites õlle tootmisele on praeguseks valminud esimene partii klaaspudelis Viru Premiumi õlu, mis ootab suurte kaubanduskettide sortimendinõukogudes heakskiitu.

Õlletehase müügidirektori Härmo Põlluvee sõnul loodetakse Premiumiga kindlustada oma praegust kohta turul.

“Kui Frederikuga tulime välja nii, et gaas oli põhjas ja panustasime kohe reklaami, siis oleme oma vigadest õppinud,” lausus ta. “Premiumiga üritame enne turgu katsetada, kohe lärmi ei löö.”

Käed rüpes ei istu ka konkurendid. Saku Õlletehas on tänavu välja toonud Dragon Ice’i, Saku Valge ja premium-õlle Mäger. Premium-õlle Jubileum üllitas oma 125 aastapäeva tähistav Pärnu Õlletehas. A. Le Coq toodab uut Diseli sarja.

Erilist meelehärmi on Viru Õlu konkurentidele tekitanud aga plastpudelites õllega Bear Beer. Tartu ja Saku õlletehastelt rööviti viimasel aastal sellega vastavalt 4 ja 2 protsenti turuosast. PET-õlle tootmise alustajal tõusis turuosa kogunisti 6-lt 17 protsendile. Nii ei jäänud viimasele õlle maitse ja -kultuuri rikkumist süüks panevatel konkurentidel muud üle, kui ise samuti PET-õlut tootma hakata.