Kohtu otsuse kohaselt võib linn ajutisi ehituskeelde sarnasel kujul rakendada, teatas AS Uus Viru.

Kuid samas on kohus oma otsusesse lisanud, et ajutise ehituskeelu võimaluse andmisega ei anna kohus hinnangut Viru Poja põhivaidluse osas ega anna alust kuulutada 1999. aastal kinnitatud Viru Poja detailplaneeringut kehtetuks või seda muuta.

Samuti pole õigust vähendada linna poolt võetud finantsriski, mis näeb ette kompensatsiooni maksmist AS Uus Virule, kuna aastaid tagasi linna poolt kinnitatud detailplaneering ei saanud poliitilise populismi valguses ehitusluba.

Tallinna halduskohus nõustus oma tänases otsuses AS Uus Viru seisukohaga, et Tallinna linnavalitsus on otsustamisega põhjendamatult viivitanud. Tallinna halduskohus märkis, et AS-l Uus Viru on õigus nõuda linnavalitsuselt viivitusega põhjustatud kahju hüvitamist.

„Kohtuvaidlused Tallinna linnaga jätkuvad ja AS Uus Viru usub, et selle tulemusena võidab selles asjas õiglus ja seaduslikkus,” lisas AS Uus Viru juhatuse liige Yrjö Vanhanen.

Tallinna linnaplaneeringute taustal, kus tänaseks on valmis saanud kauaplaneeritud Viru Pojast enam ruutmeetreid hõlmavad, mustast klaasist hotellihooned ja büroohooned Viru väljaku ümbruses, jätkab AS Uus Viru oma õiguse taotlemist, et ehitada lõpuni linnavalitsuse poolt 1999. aastal detailplaneeringuga kinnitatud Viru Keskuse kompleks koos tunnustatud arhitektide poolt planeeritud Viru Pojaga, teatas ettvõte.