Viimati said Viru Raadio töötajad palka möödunud aasta augustis. Sellest hoolimata jätkasid nad saadete edastamist, kuna lootsid positiivset vastust Ida-Viru maavalitsuse kultuuriministeeriumile esitatud taotlusele 422.230 krooni eraldamisest valitsuse reservfondist, kirjutab Severnoje Poberežje.

"Me ei saa teha seda raadiot lõputult ainult missioonitundest. Palka saime viimati seitse kuud tagasi ning selleks, et teha saateid ja toita oma peresid, pidime laenama raha headelt tuttavatelt," ütles Viru Raadio peatoimetaja Anne Jundas.

Kultuuriminister Signe Kivi märkis oma vastuses omavalitsuse taotlusele, et ministeerium mõistab regionaalraadio toetamise vajalikkust, kuid raha eraldamine reservfondist ei lahenda Viru Raadio probleeme kaugemas tulevikus.

"Eelnevast kirjavahetusest selgus, et Viru Raadio probleem ei ole erakorraline, see ootab lahendamist juba mitu aastat. Teatavasti on valitsuse reservfond mõeldud aga ainult erakorraliste situatsioonide lahendamiseks," selgitas Kivi ja soovitas taotleda raha eraldamist regionaalprogrammide raames või järgmise aasta riigieelarvest.

Viru raadio aastaeelarve on 800.000 krooni, mis jaguneb võrdselt eesti- ja venekeelse programmi vahel. Eestikeelne pooletunnine saade oli viis korda nädalas eetris Vikerraadio ja venekeelne saade Raadio 4 lainel. Möödunud aastal toetas raadio tegevust 200.000 krooniga ainult Ida-Viru omavalitsuste liit (IVOL).

IVOLi tegevdirektor Urve Erikson on öelnud, et IVOL on valmis ka sel aastal andma 200.000 krooni, kuid ainult sel juhul, kui leidub ka teisi rahastajaid.

"Viru Raadio on tähtis infokanal ja seda peaks säilitama, kuid omavalitsused ei suuda seda üksinda ülal pidada," ütles Erikson. Tema arvates peab Viru Raadio tuleviku arutamiseks kutsuma kokku kultuuriministeeriumi, kohalike omavalitsuste ja Eesti Raadio esindajate nõupidamise.

Anne Jundase sõnul on peale Signe Kivi märkinud Viru Raadio vajalikkust ka paljud teised ministrid, kuid tegevuse finantseerimisest ei tahtnud keegi rääkida.

Möödunud aasta jaanuaris lõpetas Viru Raadio toetamise Eesti Raadio, mille juhtkond keeldus pikendama töölepinguid Viru Raadio töötajatega.