Sokos Hotel Viru teisel korrusel alustas reedel tegevust Valuutabaar, mis paiknes Nõukogude ajal samas kohas Viru hotelli teisel korrusel, kuid oli tunduvalt väiksem ja täna laiadest akendest avanevast linnavaatest võis tollane külastaja vaid unistada.

"Viru hotell tähistab sel aastal oma 40. juubelit," ütles Sokos Hotel Viru tegevdirektor Anu Soosaar. "Valuutabaar on sündinud otseselt meie külaliste ootustest lähtuvalt. Pea igal hotellimuuseumi ekskursioonil on inimesi, kes tahaksid esitada lisaküsimusi või pikemalt juttu ajada. Seni oli see piiratud aja ja ruumi tingimustes keeruline, kuid nüüd on selline võimalus loodud."

Alates 14. aprillist lõppevad muuseumiekskursioonid Valuutabaaris. Valuutabaaris saab ajaloolisi kokteile ja suupisteid nautides vaadata dokumentaalfilme, sirvida Viru hotelli avamisaasta kirjandust, uurida muusikat või lihtsalt giidiga edasi vestelda. Valuutabaari unikaalne muusikavalik on pärit ainult 1970-80ndatest aastatest ja sisaldab endas pärleid Eesti, Nõukogude, sotsmaade ja Lääne muusikast. Müügil on ka teemakohased suveniirid ja Eestit tutvustavad materjalid. Mai alguses avatakse II korruse fuajees koostöös KUMUga ka näitus 1972. aasta Eesti maalikunstist.

"Me ei plaani olnut taastada, ühiskond on täna õnneks niivõrd erinev," ütles Anu Soosaar. "Ajastut võib aga iseloomustada väga erinevalt ja üks võimalus on kogeda ajastut kirjanduse, kunsti ja muusika kaudu. Kui lisada veel baaris pakutav ja mõned üllatused, siis saab meie külaline kogeda ajalugu kõigi meeltega. Baaris on kasutusel ühisvaluuta Euro ning kõik on teretulnud rahvusest ja kodakondsusest sõltumata."

Valuutabaar hakkab olema avatud iga päev alates kella 11 päeval kõigile, mitte ainult muuseumikülastajatele. Reedeti-laupäeviti on baar avatud kuni kolmeni öösel ja pärast kella 19 on baaris endiselt võimalust laulda karaoket. Teisipäevast neljapäevani on baar avatud keskööni ja pühapäeviti-esmaspäeviti suletakse baar kell seitse õhtul. Hotellimuuseumi piletihinnad ja ekskursioonide väljumisajad ei muutu.

Viru juubeliaasta raames toimub mh veel vanade töötajate kokkusaamine 5. mail kell 17, majaekskursioon linnarahvale toimub 17. mail kell 16 ja tasuta muuseumikülastus samal päeval kell 17.30. Kõigile üritustele tuleb ette registreerida.

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, kes tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Hotellis on 516 hotellituba, kaasaegne konverentsikeskus, suur restoranimaailm, Eesti esimene hotellimuuseum, ilukeskus ja saunad. Sokos Hotel Viru on Eesti suurim hotell, mis majutab korraga enam kui 1000 inimest. Tänavu maikuus täitub hotellil 40. tegutsemisaasta.