Veeteenuste osutamisest loobumise põhjuseks on asjaolu, et Kohtla-Järve linnavalitsuse kinnitatud joogivee ja heitvee ärajuhtimise tariifid ei kata ettevõtte kulusid, teatas AS Viru Vesi.

Ettevõtte juhataja Mati Küünla sõnul teeniks Viru Vesi praeguse prognoosi järgi Kohtla-Järve linna vee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamisest 2008. aastal kuus miljonit krooni kahjumit.

"Paraku ei võimalda meie majanduslik olukord veetarbijaid doteerida,” märkis Küünal.

Augustis kinnitati Kohtla-Järve regionaalseid puhastusseadmeid opereeriva OÜ Järve Biopuhastus hinnad reoveevee puhastusele.

Mati Küünla sõnul korjab AS Viru Vesi elanikelt reovee ning juhib selle Järve Biopuhastus puhastusseadmetele. "Paraku on tekkinud olukord, kus Viru Vesi AS peab maksma vee puhastamise eest senisest 12,6 miljonit krooni rohkem, kuid uus tariif seda kulu ei kata. Nii jääkski vahe Viru Vesi AS-i kanda.”

Viru Vesi AS-i loobumise järel peaks Kohtla-Järve linnavalitsus kuulutama välja uue vee-ettevõtja konkursi.

"Loodame siiralt, et linn leiab väärika vee-ettevõtja, kes suudab Kohtla-Järve veemajandust edasi arendada ning on linnaelanikele heaks partneriks," ütles Mati Küünal.

Viru Vesi AS on Viru Keemia Grupp AS tütarettevõte, mille põhitegevusalaks on veevarustuse ja reovee ärajuhtimise teenuste osutamine, klientide varustamine põhja-, järve- ja ringlusveega, veevarustus- ja kanalisatsioonirajatiste ning kommunikatsioonide hooldamine.