Tänavu Rakveres avatud Aqva Hotel & Spa keskus ägab juba pärast mõnekuust lahtiolekut ligi 1,8 miljonilise maksuvõla all.
Nimelt selgus maksehäireregistrist, et lühikese ajaga on puhkekeskus suutnud maksu- ja tolliametile võlgu jääda 1 778 140 krooni, millest on ajatatud 890 796
Põhivõlale lisandub veel 46 566 krooni intressivõlga.
Puhkekeskust opereeriva Aqva Hotels OÜ juhatuse liikme Roman Kusma kommentaari ei õnnestunud Päevaleht Online’l artikli ilmumise ajaks saada.


Veelgi suurema võlakoorma all ägab aga Narva-Jõesuus paiknev Meresuu Spa & Hotel.
Puhkekeskuse võlg maksu- ja tolliameti ees ulatub ligi 2,4 miljoni kroonini ja sellele lisandub veel 76 587 krooni intressivõlga.
Keskuse tegevjuht Tarmo Bachmani sõnul on võlatekkepõhjust lühidalt võimatu seletada ning esialgu jäi ta tekkinud probleemide kohta esitatud küsimustele vastuse võlgu.

Saneerimine on ainus väljapääs


Lääne-Virumaa ja Harjumaa piiril paikneval Loksa Ravikeskusel tuleb Krediidiinfo andmetel riigile tasuda 1 199 397 kroonine võlg, millele lisandub veel 132 804 kroonine intressivõlg.
Ravikeskuse juhataja Ann Lasting rääkis Päevaleht Online’le, et võlg tekkis neil klientide vähesusest. „Madalseis sai alguse juba möödunud aasta sügisest ja kuna tegeleme tasulise taastusraviga siis on vähenenud ka haigekassa- ja kiirabilepingud,“ tõdes Lasting.
Tema sõnul on ravikeskusel hetkel saneerimise protsess käsil. „Oleme sellega otsapidi juba riigikohtus, kust ootame otsust.“

Ravikeskus on Lastingu sõnul olnud juba viimased pool aastat müügis. „Oleks hea kui kuskilt tuleks rikas investor.“


Teisel Ida-Virumaal asuval Narva-Jõesuu Sanatooriumil lasub samuti tänase päeva seisuga maksuvõlg, mis on aga eelnevatest kordades väiksem. Ettevõte võlgneb maksu- ja tolliametile 296 396 krooni, millest on praeguseks hetkeks ajatatud sama suur summa. Lisaks sellele tuleb neil riigile tasuda veel 17 241 kroonine intressivõlg.