ASi Delafor Heating tegevdirektor Birgit Linnamäe ütles ETAle, et ettevõte on alates eelmisest sügisest tegelenud tehase rajamise ja katselise tootmisega ning nüüd algas regulaarne tootmine.

Linnamäe sõnul avalikustab ettevõtte tehase investeerimismahu edaspidi.

Linnamäe ütles, et kaubamärgi all Delfar turule tulnud Eestis toodetud terasradiaatorid hakkavad kohalikul turul pakkuma tugevat konkurentsi Euroopa suurtootjate toodangule. "Kohalik tootmine võimaldab siseturul olla dünaamiline ning vähendada selles tööstusharus impordi osakaalu," märkis Linnamäe.

Virumaal valmivaid keskkütteradiaatoreid plaanitakse hakata tootma põhiliselt ekspordiks lähiturgudele, eesmärk on müüa välisturule kuni 70 protsenti toodangust. Delfar radiaator on Linnamäe sõnul tehnilistelt näitajatelt igati võrreldav Lääne-Euroopa toodanguga.

Täisvõimsusel töötades suudab ettevõte toota kuni 500.000 jooksvat meetrit radiaatoriplaati aastas ning anda tööd vähemalt 32 inimesele. Täielikult Eesti erakapitalil põhinev ettevõte on läbi aegade esimene vesitäiteliste keskkütteradiaatorite tootja Eestis ja esimene ka Balti riikides.