Ameti kinnitusel näitasid laboratoorsed testid, et kontrollitud Jack Daniel’s Tennessee sisaldab bensoehappe bensüülesterit ehk bensüülbensoaati, „mis põhjustab allergilisi reaktsioone ja võib esile kutsuda perifeerse närvisüsteemi funktsionaalseid muutusi“. Seda ainet kasutatakse nahaparasiitide, näiteks sügelislestade ravis.

Eile vahendas RIA Novosti, et Venemaa tarbijakaitseameti Sverdlovski oblasti juhatus andis korralduse kõrvaldada müügilt Ameerika päritolu viskid Jack Daniel’s ja Jim Beam, kuna partii ei vasta sanitaarnõuetele. Samuti leiti Jack Daniel’s Tennessee Honey-nimelisest tootest „keemilisi aineid, mis ei ole viski koostisele omased“.

ITAR-TASS aga teatas eile, et tegemist on Venemaa tarbijakaitseameti eksitusega, kes kontrollis mainitud jooki viski pähe, kuigi tegelikult on tegemist hoopis likööriga.

„Me saime tarbijakaitseameti kontrollist teada meedia vahendusel. Ameti kodulehel avaldatud teates öeldi, et tarbijakaitseameti spetsialistid avastasid meie alkohoolsest joogist aineid, mis ei ole viskile omased. Aga Jack Daniel’s Tennessee Honey on määratletud kui alkohoolne jook – see on Jack Daniel’si viski baasil tehtud liköör,“ selgitas kaubamärgi ametliku esindaja Braun-Forman Rus turundusjuht Aleksandr Gorelin.

Ta selgitas, et joogi koostises on lisaks viskile ka mesi ja suhkur ning nende kogus vastab normidele. Samuti väitis amet, et Jack Daniel’s Tennessee viski etiketil tuvastati tootemärgistuse nõuete rikkumine, Gorelini kinnitusel vastab aga kõik seadustele.

„Meie partnerid erinevatest regioonidest helistavad meile, et saada selgitust, mida me oma võimaluste piirides neile ka anname,“ märkis ta ja lisas, et ettevõte on omakorda selgituste saamiseks pöördunud Sverdlovski tarbijakaitseameti poole.

Amet andis käsu, et „ebakvaliteetne ja ohtlik toodang“ tuleb ringlusest kõrvaldada. Nende kaupluste suhtes, mis mainitud alkohoolseid jooke müüsid, on alustatud haldusmenetlust.