"Umbes 700 miljoni euro ringis plaanime siia järgmisel kümnel aastal investeerida ja meil lihtsalt ei ole füüsilisi ressursse, et minna välja," vastas VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa küsimusele, miks ei kiputa sarnaselt Eesti Energiale riigist välja, vahendab Äripäev.

Kõige varem 2015. või 2016. aastal tahab VKG alustada diislikütuse tootmisega. "Rafineerimistehas on väga suur investeering ja oleme sellega lõppfaasis. Järgmise aasta lõpus tahame tehast ehitama hakata," rääkis Rohumaa.

Tulevase tehase võimsus saab olema umbes 14 000 barrelit päevas ja kui Eesti diislituru maht on umbes 600 000 barrelit aastas, siis selline tehas katab terve Eesti diislivajaduse.

Teise Eesti suure investeerija - Tallinki - üks suuromanikke Ain Hanschmidt ütles VKG diislikütuse tootmise plaani kommenteerides, et energiakandjad on majanduse võtmeküsimus. "Kui sul on piisavalt palju energiat, siis võib selle baasil tänapäeva teaduse juures teha ükskõik mida. Vaadates, kuidas kütuse hinnad tõusevad ja missugusesse kosmosesse need kerkinud on, võib öelda, et see avaldab juba ka majandusele mõju," rääkis Hanschmidt, kes omal ajal Ühispanga juhina VKG omanikele laenu andis.