Ettevõtte põhitegevuseks on elektri- ja soojusenergia tootmine ning müük, teatas VKG.

Nordpooli liikmena hakkab VKG Energia OÜ alates oktoobrist osutama maaklerteenust, mis hõlmab elektrienergia vahendamist börsilt nii kontsernisisestele kui -välistele vabatarbijatele.

Ettevõte eesmärgiks on kujundada uue elektrimüüjana Eestis vabatarbija jaoks suuremat valikuvõimalust ja paremat elektrienergia hinda.

VKG Energia elektrijaamade elektriline installeeritud võimsus ületab praegu oluliselt kontserni oma tarbimisvajadust. Olles netotootja, võib VKG Energia OÜ osa oma elektritoodangust müüa ka kontsernist välja või vajadusel kombineerida Nordpooli võimalusi oma tootmisvõimsustega.

Varasemalt oli VKG Energia OÜ Energiakaubanduse peamiseks eesmärgiks VKG kontserni elektritootmise ning ostu- ja müügiportfelli efektiivne ja kasumlik haldamine.

„Põhjamaade elektribörsi liikmena tahab VKG Energia OÜ oma elektrimüügiportfelli laiendada ja pakkuda energiakaubandusega seotud teenuseid ka kontsernivälistele tootjatele ja tarbijatele,” sõnas VKG Energia OÜ Energiakaubanduse spetsialist Andres Labi. Samuti näeb Labi VKG Energia OÜ eelisena elektriturul teiste elektrimüüjate ees kiiret, paindlikku ja kõrget teeninduskvaliteeti ning konkurentsivõimelist hinnataset.

VKG Energia OÜ on VKG kontserni tütarettevõte, mille omandis on kaks elektrijaama soojusliku koguvõimsusega 700 MW. Ettevõtte elektriline tootmisvõimsus ulatub 80 MW-ni. Alates 8. märtsist 2011 sai VKG Energia Kohtla-Järve Soojus ASi 100% aktsiapaketi omanikuks. Ettevõtte eesmärgiks on käivitada 1. jaanuariks 2013 Kohtla-Järve Järve linnaosas asuvast põlevkivi ümbertöötlemiskompleksist Ahtmesse kulgev soojustrass, mis hakkab tarnima soojust Ahtme-Jõhvi regiooni.

VKG Energia OÜ Energiakaubanduse hallatavaks portfellimahuks on hetkel 400 GWh. Planeeritavaks elektrienergia tootmismahuks on 2012. aastal 280 GWh.