Tsingisser ütles Eesti Päevahelehele, et peabki Tallinna Soojuse juhatuse esimehe kohta poliitiliseks.

"Soojuse hind puudutab kõiki elanikke, infrastruktuursed ettevõtted on poliitiliselt tundlikud ja sensitiivsed," ütles Tsingisser. "Ka juhtimise juures tehtavate otsuste juures on poliitiline maitse. Omaette küsimus on see, kas poliitika peab lõppema nõukogu tasemel või läheb see tegevjuhtideni välja."

Abilinnapea Ivar Virkus (Mõõdukad) kinnitas Tsingisseri sõnu, märkides samas, et koalitsiooninõukogu ei saa personalifirmale ette kirjutada, keda nad võivad kandidaatidena esitada.

"Fontes esitab kolm-neli parimat kandidaati, keda koalitsiooninõukogu erandkorras vaatleb, saades esmase valiku õiguse. Aga uue juhatuse esimehe kinnitab ametisse Tallinna Soojuse nõukogu," kinnitas Virkus.

Tallinna linnavolikogu esimees ja reformierakondlane Rein Voog ütles BNS-ile, et Tallinna Soojuse juhi valik võib küll poliitiliselt toimuda, ent ettevõtet ise peaks kindlasti juhtima spetsialist.

Fontes valib kandidaatide seast välja neli-viis inimest ja esitab nende nimed 23. oktoobriks Tallinna Soojuse nõukogule.

Lisaks Tsingisserile ja samuti Rahva Usaldust esindavale Igor Pissarevile kandideerivad ettevõte juhi kohale veel endine Kohtla-Järve Soojuse juht Alo Streimann, Viru-Keemia Grupi nõukogu liige Jens Haug, endine erastamisagentuuri töötaja ja OÜ Solarcom juhataja Martin Kruus, AS-i Estivo juhataja Aare Leisalu, viimaseid nädalaid Eesti Investeeringute Agentuuri direktorina töötav Agu Remmelg ja äsja Tartu Keskkatlamaja juhi ametist vabanenud Jaak Ziugov.

Tallinna Soojuse juhatuse esimehe konkursile esitas avalduse 18 inimest, kellest linnavalitsus peamiselt noore ea tõttu kaks välja praakis.