Eesti Päevaleht, Postimees, Sõnumileht ja Õhtuleht kolmapäeva ja neljapäeva täpseid müüginumbreid reedel ei teadnud, kuid nõudluse suurenemine oli lehtede andmeil märgatav.

"Paljud need, kes tavaliselt ostsid ühte ajalehte, ostsid nüüd mitu, et Voitkadest võimalikult palju teada saada," ütles Eesti Päevalehe levidirektor Timo Riismaa reedel BNS-ile.

Postimehe levidirektori Kalle Uibo sõnul oli Voitkade tabamisest kirjutamise tõttu lehe üksikmüük veerandi jagu tavapärasest kõrgem, mis on harukordne. "Selliseid sündmusi, mis Eesti avalikkust vapustavad, pole palju," ütles Uibo BNS-ile.

Eelkõige tellimuste arvu kasvu taotlevad Eesti Päevaleht ja Postimees saadavad kumbki jaemüüki päevas 5000-6000 ajalehte. Kolmapäeva-neljapäeva tagastusnumbrid on veel laekumata.

Kui teisipäeval Viljandimaal kinni võetud Voitkad olid Postimehe ja Eesti Päevalehe esikülgedel kolmapäeval ja neljapäeval, siis meelelahutuslikuma tooniga Sõnumilehel ja Õhtulehel ka veel reedel.

Sõnumilehe peatoimetaja Urmo Soonvald ütles BNS-ile, et praeguse statistika järgi müüdi Sõnumilehte üksikmüügist 15 protsendi võrra enam, mõnes kohas ka 20 protsenti. "Lõuna-Eestis, kus Voitkad tegutsesid, läks kohe eriti hästi," märkis Soonvald.

Sõnumilehe üksikmüük lõi rekordi mullu sügisel Mait Metsamaa mõrva järgsel päeval ja mõni aega pärast seda, kui esiküljel teatati Metsamaa mõrva uuest versioonist. "Siis müüdi peaaegu kõik numbrid ära," ütles Soonvald, nentides, et Voitkade tabamine lugejaskonnas sellist huvi ei tekitanud.

Õhtulehe levidirektor Hille Teller ütles, et Voitkad on ka Õhtulehe läbimüüki ilusasti suurendanud. "Ise ma arvan, et tõus peaks olema, sõltuvalt müügipunktist ligi 10-20 protsenti," märkis Teller.

Ajakirjandusteoreetikud on juba jõudnud süüdistada Eesti meediat Ülo ja Aivar Voitka kangelastena kujutamises, seejuures rääkimata neist kui kurjategijatest.