Julianus inkassos on menetlusjuht Ivar Kamariku sõnul selle aasta kaheksa kuu jooksul kasvanud võlanõuete maht võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 42%, vahendasid ERR uudised uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Ka Eesti Energia peab klientidele pidevalt meelde tuletama maksetähtaega ja seda, et elektri eest tuleb raha ära maksta.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink kinnitab, et ettevõte võtab kliendiga ühendust kohe, kui võlad tekivad, et mitte lasta tekkida pikaajalist võlga.

Eesti Energia hinnangul on meeldetuletused end õigustanud, sest võlgnike arv ja võlgade suurus ei ole võrreldes eelmise aastaga kasvanud. Samas arvatakse, et keerulisemad ajad on ees.

"Kui oktoobris toasoe kallines, siis arve tuleb novembris maksta. See viib inimesed raskemasse olukorda oma igapäevaste kulude katmisel. Samamoodi on euribor, mis meie laenude makseid mõjutab, tõusnud. Palkade tõus ei ole aga nii suur. Kõik need mõjud on olemas ja kõik võib põhjustada võlgade kasvu," selgitas Rink.

Kuigi juba pikemat aega manitsetakse tarbimist piirama ja kainelt arvestama oma maksevõimet, kasvab nende inimeste arv, kellele tulevad teated inkassofirmadelt.