Tema sõnul on maja, kus põleng toimus, vana. "See töötab ülekoormusega, kliente on väga palju ja põlengud ei ole sellises olukorrast midagi üllatavat," arvas restoranipidaja.

Ta ütles, et tema restoranides puhastatakse ventilatsioonisüsteeme regulaarselt, vaatamata sellele, et päästeamet ei täpsusta, kui tihti on seda vaja teha.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul on täiesti ebanormaalne söögikoha omaniku seisukoht, et tulekahju toitlustusasutuses on tavapärane.

„Vähem kui seitsme kuu jooksul on see Tallekese ja Pullikese restoraniketti kuuluvates söögikohtades juba kolmas tulekahju, alati on põleng alguse saanud ventilatsioonisüsteemist. Ventilatsioonisüsteemide puhastamisel ei saa alati lähtuda tootejuhendist vaid peab arvestama reaalset olukorda, antud juhul oli kogu ventilatsioonisüsteem kaetud paksu rasvakihiga,“ ütles Tammearu.

Osaühingul Ringleader, mille ainuomanik on Akopdzanjan, on maksuvõlg tekkinud detsembrikuust. Tänase seisuga on see 26 893,47 eurot, lisaks 601 eurot intressivõlga.

Ringleaderi viimane aastaaruanne pärineb 2013. aastast. Sel aastal ületas ettevõtte käive miljoni euro piiri, kasumit teenis omanik aga kõigest 3000 eurot.