International Water UU pakkus 30 miljoni Tallinna Vee A-aktsia märkimishinaks 687 miljonit ning 28 miljoni linnale kuuluva A-aktsia ostuhinnaks 641,2 miljonit krooni.

Paremuselt teiseks pakkumiseks tunnistas volikogu Compagnie Locale d’Investissement et de Gestion 4 S.A. (CLIG 4), kes pakkus märkimis- ja ostuhinnana kokku 945,05 miljonit krooni.

CLIG 4 pakkumise kohaselt on 30 miljoni aktsia märkimishind 488,8 miljonit krooni ning 28 miljoni aktsia ostuhind 456,2 miljonit krooni.

Juhul kui linnal ei õnnestu International Water UU-ga ostu-müügilepingut ühe kuu jooksul pärast volikogu otsuse jõustumist, alustab linn läbirääkimisi lepingu sõlmimiseks CLIG 4-ga.

Tallinna abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul oli võitja võrreldes konkurentidega väiksem ettevõte, ent tema pakkumine oli agressiivsem, mis näitab, et firma soovib suureks kasvada.

International Water UU on Suurbritania veefirmade International Water Group ja United Utilities Group ühisettevõte.

Teine lõpliku pakkumise tegija CLIG 4 kuulub rahvusvahelisele suurkontsernile Generale des Eaux, mis omakorda kuulub maailma ühte suurimasse infrastruktuurikontserni Vivendi.

50,4 protsendi Tallinna Vee aktsiate alghind oli 580 miljonit krooni, millest linnaeelarvesse kavandati minimaalselt 280 miljoni krooni laekumist. Lepingu sõlmimisel International Water UU-ga laekub linnaeelarvesse 641,2 miljonit krooni.