Ettevõtte uus juht Matthias Müller ütles, et järgnevate päevade jooksul palutakse klientidel lasta ebaseaduslikku tarkvara sisaldavad diiselmootoriga sõidukid ümber seadistada. Mõnede analüütikute sõnul läheb see maksma üle 6,5 miljardi dollari, vahendab Reuters.

"Meil on ees pikk tee ja palju rasket tööd,“ ütles Müller kinniste uste taga toimunud umbes tuhande tippjuhi kogunemisel Volkswageni peakorteris Wolfsburgis esmaspäeva õhtul. „Me saame edu saavutada ainult sammhaaval ja tuleb tagasilööke.“

Varem Porschet juhtinud Müller nimetati Volkswageni uueks juhiks reedel Martin Winterkorni asemel. Winterkorni üle alustati kriminaaljuurdlust.

Volkswagen teatas varem, et umbes 11 miljonile autole on paigaldatud tarkvara, mis suudab petta heitgaasiteste. Neist autodest viis miljonit on Volkswagenid, 2,1 miljonit Audid, 1,2 miljonit Škodad, 0.7 miljonit Seatid ja 1,8 miljonit erinevad kaubikud.

11 miljoni auto ümberseadistamine oleks üks suurimaid autode tagasikutsumisi ühe tootja poolt ajaloos.

Volkswagen teatas eelmisel nädalal, et paneb kõrvale 6,5 miljardit eurot, et katta kriisiga tekkivaid kulutusi.

Müller teatas ka, et Volkswageni samanimelisele tuumikdivisjonile, millel on suured kulud ja väikesed tulud, antakse rohkem autonoomiat sarnaselt sõltumatusele, mida naudivad Audi ja Porsche.