OECD uue uuringu kohaselt teenitakse võltsitud kaupadega aastas vähemalt 461 miljardit dollarit. Võltskauba müük moodustab 2,5% maailma kaubanduse käibest. Kuigi viimasel ajal on võitlus võltskaupade vastu hoogustunud, on olukord tegelikult halvenenud.

Kõige võltsitum kaup on jalatsid, millele järgnevad rõivad, nahast kaubad ja elektroonikakaubad. Kuid nendega asi ei piirdu. Inimesed on võltsinud ka kõike alates parfüümidest ja kemikaalidest kuni mänguasjadeni. Võltsitakse ka ravimeid, beebitoitu ja isegi masinaosi. CNN andmetel on kaubamärkidest võltsijate lemmikuks Louis Vuitton, Rolex, Nike ja Ray Bank.

Kuigi ostjatele ei näi võltskauba ostmine suurem probleem, lõpetab enamus võltskaupade kaubanduse kasumist organiseeritud kuritegevuse käes. Ei võltsita pelgalt vaid luksuskaupu. Sageli kannatavad võltsimise all ka väikese ja keskmise suurusega ettevõtted, kuid neil ei jätku võimekust võltsijatega võitlemiseks.

Maadest kannatavad võltsimise tõttu kõvasti USA; Itaalia, Prantsusmaa, Šveits, Jaapan ja Saksamaa. Uuringu kohaselt on kaugelt teiste ees juhtimas võltsingute tootmise poolest Hiina. Järgnevad Hongkong, Türgi, Singapur, Tai ja India.