Volvo Estonia OÜ haldab Volvo Trucks veoautode müüki ja turundust alates 2001. aastast. Kõige uuema lepinguga, mis sõlmitakse 1. novembril, hakkab Volvo Estonia haldama ka Volvo veoautode järelturgu, sealhulgas hoolduskeskusi Tallinnas ja Tartus. Sellega tugevdab Volvo oma positsiooni ja pakkumisi Eesti turul.

?See tehing on osa Volvo Trucks strateegiast, mille eesmärk on olla lähemal oma klientidele Euroopa võtmepiirkondades,? ütleb Sven-Åke Brink, Volvo Estonia OÜ tegevdirektor. ?Oleme võimelised turunduse, müügi ja järelturu valdkonnas veelgi efektiivsemalt töötama.?

Otsus omandada Eestis järelturg viitab Volvo pikaajalistele plaanidele Balti regioonis. Volvo veoautosid pakutakse Eesti turul 1990. aastast ning need olid 2003. aastal turuliidrid nagu real eelmistelgi aastatel. Müügi koondtulemus 2004. aasta jaanuarist augustini näitas, üle 16-tonniste veoautode klassis küündis Volvo turuosa 19,6 protsendini.

AS Balvol on pikk ajalugu Volvo uute veoautode importijana ja müüjana, aga ka hooldustööde pakkujana Volvo volitatud töökodades Tallinnas ja Tartus.