Kohtu otsusele on osapooltel võimalik esitada apellatsioonkaebus hiljemalt 17. veebruariks, teatas BNS.

Kütusetransiidifirma Vopak E.O.S. esitas Tallinna halduskohtule kaebuse Maardu linnavalitsuse korralduste tühistamiseks 2009. aasta sügisel.

Ettevõtte seisukoht on, et Maardusse plaanitav vangla piiraks firma äritegevust ning kohustab firmat tegema märkimisväärseid investeeringuid täiendavatesse ohutus- ja turvameetmetesse.

Kohtuasja käivitumise järel korraldas Riigi Kinnisvara AS (RKAS) konkursi, et leida uuele Tallinna vanglale alternatiivseid krunte.

Detsembri lõpus teatas RKAS, et võimalikuks sobivaimaks alternatiivseks asukohaks kavandatavale Tallinna uuele vanglale on valitud olemasoleva Maardu kinnistu kõrval Harjumaal Rae vallas Soodevahe külas asuv kinnistu, mida pakkus Rosamil OÜ. Samas märkis RKAS, et jätkuvalt on uue vangla rajamise esimene eelistus Maardus asuvatele kinnistutele Vana-Narva maantee piirkonnas.

Vopak E.O.S.-i pressiesindaja Olga van Kampen on varasemalt öelnud, et vangla ümberkolimine annaks ettevõttele võimaluse alustada Termoili terminali laiendamisega, investeering projekti ulatub 400 miljoni kroonini.

Vopak E.O.S.-ile kuulub kolm naftaterminali kogumahutavusega 951 000 kuupmeetrit, mis paiknevad Muugas sadamas. Vopak E.O.S. on ühisettevõte, mille asutajad on Hollandi ettevõte Koninklijke Vopak ja Venemaa operaator N-Trans.