RKAS-i kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm ütles BNS-ile, et reedeks planeeritud istungit Vopak E.O.S.-i ja Maardu linna vahelises vangla ehitusloa tühistamise vaidluses kohtus ei toimunud, kuna pooled otsustasid erimeelsused lahendada läbirääkimiste teel.

Läbirääkimiste tõttu on peatatud ka planeeritava Maardu vangla maa-alal paiknevate torujuhtmete kasutusõiguse vaidlus RKAS-i ja Vopak E.O.S.-i vahel.

Vopak E.O.S. nõudis kohtus Maardusse plaanitava uue Tallinna vangla ehitusloa tühistamist, kuna plaanitav vangla piiraks firma äritegevust ning kohustab firmat tegema märkimisväärseid investeeringuid täiendavatesse ohutus- ja turvameetmetesse.

Kohtuasja käivitumise järel korraldas RKAS konkursi, et leida uuele Tallinna vanglale alternatiivseid krunte.

Detsembri lõpus teatas RKAS, et võimalikuks sobivaimaks alternatiivseks asukohaks kavandatavale Tallinna uuele vanglale on valitud olemasoleva Maardu kinnistu kõrval Harjumaal Rae vallas Soodevahe külas asuv kinnistu, mida pakkus Rosamil OÜ.

Eelmise aasta lõpul pakkus Vopak E.O.S. RKAS-ile vangla asukohavaidluste lõpetamiseks ja kompensatsiooniks 20 miljonit krooni, mille RKAS tagasi lükkas.