„Rohkem kui pooltel üldteenuse osutajatel oli juunis üldteenuse marginaali hind kõrgem kui varasematel kuudel. Võrguettevõtjatest 17 protsenti langetasid hinda ja ülejäänud jätsid hinna samale tasemele. Juunikuu üldteenuse keskmine marginaal oli samuti seni turu kõrgeim, kus hinnatõus on tingitud tarbimiskoguste vähenemisest suvekuudel,“ ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Suurematest võrguettevõtjatest oli juunis üldteenuse marginaal kWh kohta kõige madalam VKG Elektrivõrkudel, 0,65 senti/kWh. Elektrilevi nimetatud üldteenuse osutaja Eesti Energia 0,91 sendise ning Imatra Elekter 0,99 sendise marginaaliga kuulusid juunis keskmisest kallimate marginaalide hulka.

Seniavaldatud andmetel oli kõige madalam üldteenuse marginaal nii juunis kui ka eelnevatel kuudel võrguettevõtjal Maardu Elekter AS ‒ 0,24 senti kWh kohta koos käibemaksuga. Kõige kõrgem marginaal oli võrguettevõtjal Entek AS l,92 senti kWh kohta koos käibemaksuga. Seni elektriturul kõrgeima marginaaliga, 3,39 senti kWh kohta, ettevõte Kuvart OÜ langetas marginaali 1,71 sendile.