Komisjon kuulas ära Säästumarketi rajamise vastu protesti avaldanud ASi Saka Kaubandus juhi Erki Saarmani selgitused, kuid otsustas toetada uue kaupluse ehitust.

Saarman väitis Võrumaa Teatajale, et Säästumarketi lubadus kuni 12-14 uut töökohta on absurd, kuna suure kaupluse avamise järel on väiksemad poed sunnitud konkurentsi tõttu uksed sulgema. "See on Soome ettevõte. Soomes ei lasta peale soomlaste kellelgi midagi teha," väitis Saarman.

Kui volikogu ütleb Säästumarketile "ei", siis peab seda ka põhjendama, ütles linnaarhitekt Ülle Luuk.

Volikogu istung peaks toimuma järgmisel kolmapäeval. Võru Linnavolikogu keskfraktsiooni esimees Mäidu Helistvee nentis, et kohalikud kaupmehed, kelle mõju Võru linnavolikogus on tuntav, on alustanud võitlust Säästumarketi siiakanti tuleku vastu. "Neist kui ärimeestest võib aru saada, linnavolinik aga peaks rohkem mõtlema teiste inimeste huvidele kui oma isiklikule tutvusele või kasule," nentis Helistvee.

Volikogu liikmete hulgas tehti tema sõnul viimase istungi eel lobitööd. Kaupluste omanikud ja nende toetajad tulid välja mitmete naiivsete põhjendustega tõestamaks uue müügikoha kahjulikkust linnale. Selline asjade mõttetu venitamine lükkas edasi detail- planeeringu kinnitamise, mis võimaldanuks kaupluse ehitamisega juba alustada. Kaitsti majaomanike huve, kes elavad planeeritava kaupluse vahetus läheduses, rääkis Helistvee.

Mais lükkas Võru linnavolikogu lkahe protestikirja tõttu edasi detailplaneeringu kinnitamise krundile, kuhu Kesko Foods soovib rajada Säästumarketi ketti kuuluva kaupluse.

Majanduskomisjoni ettepanekul lükkas volikogu Räpina maantee 4 ja 6 detailplaneeringu kinnitamise edasi järgmisele istungile. Põhjuseks tõi komisjon kaks protestikirja, mille kirjutajad ei soovi uue ostukoha ehitamist plaanitud kohta, mis praegu on elamumaa.

Kesko Foods arendusjuht Aldo Dapon on varem öelnud, et kuus miljonit krooni maksev 600ruutmeetrise müügisaaliga kauplus soovitakse avada augustis. Ehituse algus sõltub detailplaneeringu kinnitamisest.