Juhatuse liikmed, kes on ka firma omanikud, pole täitnud äriseadustikuga neile pandud kohustust juhtida ettevõtet, märkis läinud nädalal Lääne-Virumaa maakohtus osaühingu pankrotihaldur Martin Krupp. Samuti puudub firmal korrektne raamatupidamine.

Vaatamata pankrotihalduri korduvatele nõudmistele pole firma juhid esitanud ettevõtte varade ja võlgade nimekirja.

Berti Hotellid juhatuse liige Killu Kool tunnistas kohtus, et ta on pankrotihaldurile andnud kõik tema käsutuses olevad dokumendid ja rohkem pole tal midagi lisada.

Võsu endine vallavanem Ülo Õuekallas, kes samuti kuulub pankrotistunud ettevõtte juhatusse, rääkis, et pole pärast 1997. aasta augustit, mil otsustati toonane AS Berti kujundada ümber osaühinguks, firma juhtimises osalenud. Õuekallas väitis kohtus, et näeb paljusid dokumente, näiteks AS Berti aktsiaraamatut, esimest korda.

Osaühingu kolmas juht Enn Parelo teatas kohtule, et ei saa haiguse tõttu istungile tulla.

Krupp ei välistanud, et pankrotimenetluse käigus võivad ilmneda kriminaalkuriteo tunnused. Raskete juhtimisvigade tuvastamise korral saab võtta varalisele vastutusele ka firma juhte.

OÜ Berti Hotellid vastu esitatud võlanõuete summa ulatub ligi 16 miljoni kroonini. Suurim võlausaldaja on ligi 15 miljoni krooniga pankrotistunud Maapank.

Võlanõuete kaitsmise koosolek toimub Kruppi sõnul septembri keskel, vahendas BNS.